#1 Basketball Platform van Nederland http://www.ibasketball.nl Sat, 22 Oct 2016 08:50:10 +0000 nl hourly 1 http://www.ibasketball.nl/wp-content/uploads/2015/11/favicon.png #1 Basketball Platform van Nederland http://www.ibasketball.nl 32 32 Ontbijt op Zaterdag… Altijd goed! http://www.ibasketball.nl/ontbijt-op-zaterdag-altijd-goed/ http://www.ibasketball.nl/ontbijt-op-zaterdag-altijd-goed/#respond Sat, 22 Oct 2016 08:50:10 +0000 http://ibasketball.nl/?p=77489 Dit weekend vier wedstrijden in de mannen eredivisie. Tijd om met een ontbijtje in de maag even de wedstrijden alvast te overdenken.

De leukste wedstrijd dit weekend zou natuurlijk ZZ Leiden tegen Den Bosch moeten zijn. Maar de trotse recordkampioen speelt nog zonder Kees Akerboom en of de werkvergunning van Antwan Scott binnen is, blijft de vraag. De Amerikaanse pointguard is snel nodig, want de Bossche ploeg staat nog op een hatelijke nul punten in de competitie.

ZZ Leiden staat in de top en is nog ongeslagen, maar de ploeg speelt niet goed. Verdedigend is de ploeg sterker dan de tegenstanders, maar aanvallend is het nog niet veel. Waarschijnlijk tegen Den Bosch zal dat anders zijn, want Den Bosch is de aartsrivaal van Leiden en dat levert altijd mooie wedstrijden op. Waarschijnlijk zal Rens Butter weer terugkeren in de selectie na een blessure.

Zonder Scott is Den Bosch kansloos, maar met hem zal er ook aan het kortste eind getrokken worden. Leiden wint met 8 verschil.

BC Apollo – Weert

Heerlijke wedstrijd vanavond in Amsterdam. De Amsterdammers en de mannen uit Weert wachten nog steeds op de eerste punten en die gaan er vandaag komen voor een van de twee. Weert krijgt dit seizoen in ieder geval al de complimenten, maar het levert nog niks op voor de ploeg van coach Radenko Varagic. Het is al wel de derde uitwedstrijd voor Weert, die vanavond wel eens zouden kunnen gaan winnen. Amsterdam kreeg een pak slaag van Donar (65-97) en alleen Sergio de Randamie kwam in de dubbele cijfers (26 punten). Dat is natuurlijk te weinig. Roye en van der Horst moeten minimaal tien, maar eigenlijk 15 punten hebben wil de thuisploeg winnen. Opvallend feit is dat de ploeg met name reboundend zwak is. Tegen Donar werden er slechts 5 aanvallende rebounds gepakt. Daar win je geen wedstrijden mee.

Weert speelt zoals gezegd goed, maar wat doet de ploeg nu het echt moet? Dat zal de vraag zijn, want vanavond is het een eerste examen. Bij winst gaan ze echt meedoen en bij een nederlaag staat de ploeg weer op de plek, die het de laatste jaren al had. Dyon Halman is de verrassing van dit seizoen. De center van 2.04 m. een pas 21 liet al twee uitstekende wedstrijden zien. Tegen Aris scoorde hij 19 punten en tegen Leiden waren het er ook 16. Uitstekende cijfers voor de big guy en als hij de prachtige passes van Averink nog meer zou afronden, dan zit hij vanavond zo tegen de 20 punten aan. Averink had scorend een moeilijke wedstrijd in Leiden tegen zijn oude ploeg, maar is gewoon een hele goede speler. Vanavond kan hij het verschil gaan maken. Verwachting is een close game en dan kan ervaring de sleutel zijn. Is het close game, dan is het Apollo met 5.

Zwolle – Rotterdam

Vorig jaar was het 4-0 voor de ploeg uit Zwolle tegen de Rotterdammers. En elke keer was het verschil 11 of 12 punten. De ploegen zijn gewijzigd natuurlijk, maar de coaches niet. En die weten donders goed elkaar gameplan. Rotterdam wil dit jaar wat meer gaan rennen en het publiek vermaken. Anthon Bell scoorde tegen Den Bosch 30 punten en zorgde voor de overwinning in combinatie met de vrije worpen van Krabbendam. Gaat Anderson ook meedoen zondag, dan heeft de ploeg absoluut kans. Zonder Anderson is de aanvallende dreiging te eenzijdig en daar is van der Belt te goed voor om dat te laten gebeuren. Zwolle is steady en medekoploper. Bij winst neemt het al direct afscheid van de achtervolgers en dat is wat Rotterdam moet voorkomen. Zwolle wint met 15.

Groningen – Aris

De derby van het Noorden. Altijd een beladen wedstrijd en ook een derby die beide teams de afgelopen seizoenen wel eens hebben gewonnen. Maar of Aris kan winnen van een sterk Donar valt te betwijfelen. Donar zit wel in een Europese campagne en heeft blessures in de vorm van Slagter en Dourisseau maar normaal gesproken zal het eenrichtingsverkeer zijn. Tegen Zwolle bleef Aris uitstekend bij tot het vierde kwart aanbrak. Toen scoorde de ploeg slechts 4 punten. Het is nog wisselvallig wat de Friezen laten zien, want tegen Leiden had het zomaar winst kunnen opleveren. Saldo is momenteel 1 winst en 2 nederlagen. Doelstelling van Aris was de top 4 bestormen. Dan zou een overwinning tegen Donar moeten. Maar Jeter en Pasalic hadden een uitstekende wedstrijd tegen Gravelines en dat is nog Europese subtop. Nemen ze een dagje vrijaf, dan kan het spannend worden. Braal kennende zal hij het voor de rust willen beslissen. Is het gat 20 punten bij rust, dan kabbelt het rustig verder in de tweede. Donar wint met 16.

Dames Eredivisie:

De topper dit weekend tussen Lekdetec en Binnenland op het programma. Heerlijk affiche natuurlijk, maar de ploeg van Joost van Rangelrooij kent fysieke problemen. Zera Butter was betrokken bij een auto-ongeluk en zal niet meespelen. Een dikke tegenvaller natuurlijk, maar gelukkig gaat het goed met de blonde forward. Bij Bemmel is de ploeg weer compleet met coach Salem en speelster Klerkx. Het zal spannend worden in Bemmel, maar Kuijt in bloedvorm zal teveel zijn voor Binnenland. Interessante matchup is het wel tussen Kuijt en van Hulzen. Gaat van Hulzen Kuijt de hele tijd onder druk zetten? Dan kan de angel wel eens uit de aanval zijn. Toch is Bemmel iets te sterk en wint met 10 punten verschil.

Den Helder – Royal Eagles

Een wedstrijd voor de final 4 in de dames eredivisie. Wil Royal Eagles meedoen om een final four plek, dan zal het moeten winnen vanavond. En voor Meindert van Veen geldt hetzelfde. Van Veen zal niet tevreden zijn over de afgelopen wedstrijden, die dikke nederlagen opleverde. Iets wat hem natuurlijk niet bekend is en ook niet al zal willen wennen. Den Helder wint met 30.

Rotterdam – Amazone

De wedstrijd voor de rode lantaarn. Amazone staat nog op een hatelijk nul punten en wil daarvan af. Dan zal het moeten winnen in Rotterdam. De eerste ontmoeting was het debuut van de Rotterdammers en die wonnen toen met 54-46. Het bleek ook de enige overwinning tot duver. Zes nederlagen op rij en met name de laatste twee waren ruim. Wie gaat de negatieve spiraal doorbreken zondag? Het zal geen hoogstaande wedstrijd worden, maar wellicht wel spannend. Voor de competitie is het leuk als Amazone aanhaakt. Een kleine overwinning dus voor de dames uit Utrecht met 2 punten.

Veel plezier allemaal!

 

]]>
http://www.ibasketball.nl/ontbijt-op-zaterdag-altijd-goed/feed/ 0
Nieuwe Interim Technisch Directeur NBB http://www.ibasketball.nl/nieuwe-interim-technisch-directeur-nbb/ http://www.ibasketball.nl/nieuwe-interim-technisch-directeur-nbb/#comments Thu, 20 Oct 2016 14:51:13 +0000 http://ibasketball.nl/?p=77473 Een redelijk onbeschreven blad in basketballland: Krijn de Schutter, wordt aangesteld door de NBB als interim technisch directeur. Hij volgt tijdelijk Esther Wender op die zich op haar privé situatie wil concentreren.

Krijn de Schutter. Zijn naam heeft hij in ieder geval al mee. De Schutter was technisch directeur van de Rugbybond, meer specifiek bij het Vrouwen Sevensprogramma. In die functie was hij de eindverantwoordelijke voor het traject dat de Ladies Sevens in Rio had moeten brengen. De Oranjedames haalden het net niet, maar de Schutter deed in die tijd wel waardevolle contacten op bij NOC NSF. Hoewel de aanstelling van de Schutter op een moeilijk tijdstip komt, lijkt hij door zijn lijntjes met NOC-NSF een niet heel vreemde kandidaat.  De taak die hem wacht is echter wel een forse.

Wat staat er namelijk op zijn to do lijstje zeg tot eind van het jaar?

1. Nieuwe bondscoach benoemen bij de dames
2. De staven van de NJT’s aanstellen.

En wellicht dat er ook nog een ei gelegd moet worden over de Oranje Mannen. Die haalden namelijk het EK niet, en hier en daar hoor je geluiden dat de NBB het lef zou moeten hebben om out of the box te denken. Immers: ‘Als je doet wat je deed zul je krijgen wat je kreeg’.  Voor wat betreft de nationale teamprogramma’s mag je zeggen dat er dus iets moet veranderen.

We willen immers de senioren naar EK’s hebben, en de jeugdploegen tot stabiele A divisieformaties maken. Met de jongensploegen betekent dat spelen om promotie, waar de afgelopen jaren daar niet eens bij in de buurt gekomen werd. Misschien maar eens heel rigoreus alle staven vervangen?? Het is als ‘onbeschreven blad’ in de basketballwereld misschien wel makkelijker om vermeende heilige huisjes een zetje te geven dan als ‘insider’

In ieder geval blijkt de basketballbond waar de aanstelling van de Schutter misschien nog wel een betere zet is dan veel mensen denken het hoofdstuk PR nog niet helemaal door te hebben. Het bericht is niet te vinden op de site van de NBB, maar kwam op facebook in een printscreen waar de kop ‘persbericht’  boven te lezen was ineens langs. Ook Jacob Bergsma schreef er over.
De aanstelling van de Schutter had natuurlijk met een paginagroot artikel en wat fotos van de beste man aan alle geregistreerde persadressen gestuurd moeten worden. Wellicht dat er zelfs één van de vloggers die de basketballwereld ook in Nederland rijk is ingeschakeld moeten worden.

We gaan het zien wat er aan publiciteit komt de komende weken. Ik wens in ieder geval Ester veel sterkte thuis, en Krijn een hoop wijsheid in zijn nieuwe functie.

Bron: Hoopsjunk

]]>
http://www.ibasketball.nl/nieuwe-interim-technisch-directeur-nbb/feed/ 1
Donar Komt Tekort Tegen BCM Gravelines-Dunkerque http://www.ibasketball.nl/donar-komt-tekort-tegen-bcm-gravelines-dunkerque/ http://www.ibasketball.nl/donar-komt-tekort-tegen-bcm-gravelines-dunkerque/#respond Wed, 19 Oct 2016 20:23:20 +0000 http://ibasketball.nl/?p=77469 Het is Donar niet gelukt de eerste wedstrijd in de Fiba Europe Cup winnend af te sluiten. Na een achtervolging in de tweede helft werd het uiteindelijk 70-79 voor de Franse ploeg.

De kwartstanden waren 16-17, 19-21, 18-22 en 17-19. Het lijkt dus een close-game te zijn geweest, maar na de rust was het BCM Gravelines-Dunkerque, die gelijk naar een vijftienpunts voorsprong liep. Donar vocht voor wat het waard was en had in Lance Jeter en Pasalic de uitblinkers. Met name Pasalic had een prima wedstrijd met een driepunter, links en rechthandig hookshot.

Jason Dourisseau en Arvin Slagter speelden vanwege blessures niet mee bij Donar, dus coach Braal had een smalle en kleine rotatie.

Ook was er het Europese debuut van Sjoerd Koopmans. De shooting guard deed het naar behoren en scoorde ook een fraai schotje.

Jeter en Pasalic scoorden beiden 21 punten voor de thuisploeg.

]]>
http://www.ibasketball.nl/donar-komt-tekort-tegen-bcm-gravelines-dunkerque/feed/ 0
Goede start Landstede Basketbal http://www.ibasketball.nl/goede-start-landstede-basketbal/ http://www.ibasketball.nl/goede-start-landstede-basketbal/#respond Wed, 19 Oct 2016 20:06:36 +0000 http://ibasketball.nl/target/goede-start-landstede-basketbal/ Zwolle – De basketballers van Landstede hebben zondagmidddag gewonnen. Tegen Aris Leeuwarden werd de tweede zege van het nieuwe Eredivisieseizoen behaald. De uitslag in Zwolle werd: 75-54. De kwartstanden waren: 20-13, 40-31, 59-50 en de einduitslag 75-54. Met name in het laatste kwart nam Landstede Basketbal afstand van de […] ]]> http://www.ibasketball.nl/goede-start-landstede-basketbal/feed/ 0 Landstede Basketbal klopt Aris met sterk laatste kwart http://www.ibasketball.nl/landstede-basketbal-klopt-aris-met-sterk-laatste-kwart/ http://www.ibasketball.nl/landstede-basketbal-klopt-aris-met-sterk-laatste-kwart/#respond Wed, 19 Oct 2016 20:06:29 +0000 http://ibasketball.nl/target/landstede-basketbal-klopt-aris-met-sterk-laatste-kwart/ Landstede begon uitstekend en stond na drie minuten al op 12-2. De friezen bleven daarna goed bij, waardoor de ploeg uit Zwolle bij rust een gaatje had van negen punten: 40-31. Ook het derde kwart ging gelijk op en de marge bleef negen in het voordeel van Landstede. De […] ]]> http://www.ibasketball.nl/landstede-basketbal-klopt-aris-met-sterk-laatste-kwart/feed/ 0 Eenvoudige overwinning ZZ Leiden op BS Weert http://www.ibasketball.nl/eenvoudige-overwinning-zz-leiden-op-bs-weert/ http://www.ibasketball.nl/eenvoudige-overwinning-zz-leiden-op-bs-weert/#respond Wed, 19 Oct 2016 20:06:17 +0000 http://ibasketball.nl/target/eenvoudige-overwinning-zz-leiden-op-bs-weert/ De eerste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Zorg en Zekerheid Leiden op eenvoudige wijze gewonnen. BS Weert bleef lang in de buurt, maar in het vierde kwart nam de thuisploeg afstand van de ploeg van Radenko Varagic. Ruim 1.000 toeschouwers zagen de basketballers van ZZ Leiden in een matige […] ]]> http://www.ibasketball.nl/eenvoudige-overwinning-zz-leiden-op-bs-weert/feed/ 0 Charleroi niet opgewassen tegen Besiktas http://www.ibasketball.nl/charleroi-niet-opgewassen-tegen-besiktas/ http://www.ibasketball.nl/charleroi-niet-opgewassen-tegen-besiktas/#respond Wed, 19 Oct 2016 20:05:52 +0000 http://www.ibasketball.nl/target/charleroi-niet-opgewassen-tegen-besiktas/ Spirou Charleroi heeft dinsdagavond op de openingsspeeldag in groep E van de nieuwe Champions League basketbal in de eigen Spiroudôme verloren van het Turkse Besiktas. De Turken haalden het in Charleroi met 75-92. Alexandre Libert was met 20 punten en twee assists de uitblinker bij de thuisploeg. In de […] ]]> http://www.ibasketball.nl/charleroi-niet-opgewassen-tegen-besiktas/feed/ 0 Hybride http://www.ibasketball.nl/hybride/ http://www.ibasketball.nl/hybride/#respond Wed, 19 Oct 2016 10:28:19 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=77450 Joris_Zandbergen_Column_iBB_Fast-Break

Hij baarde nogal wat opzien, Chinanu Onuaku, de rookie van de Houston Rockets. De 19-jarige forward/center schoot laatst in een preseason game tegen de Pelicans zijn vrije worpen onderhands en die beelden gingen via de sociale media de hele wereld over.

Het AD, dat geen aandacht besteedt aan het landelijke mannenbasketbal en zich meestal meldt bij Oranje als de hele bups al een tijdje aan de gang is, plaatste het ‘opmerkelijke’ filmpje op zijn site, en voegde daar aan toe dat het wel op korfbal leek! Lachen!

Bakhuys
Als er ergens ter wereld een voetballer scoort met een vallende kopbal dan doet-ie dat à la Beb Bakhuys, maar als je je vrije worpen neemt zoals Rick Barry dat ooit, heel succesvol deed, ben je aan het korfballen. In Nederland hebben we nauwelijks benamingen voor basketbalacties. Vroeger hadden we het nog wel eens over Akerboom-achtige afstanden als iemand van verre raak mikte. Kees Akerboom 1.0 schoot ooit uit alle rangen en standen de bal in de basket. Dat er geen driepuntslijn was, had geen effect op zijn schotkeuze. Zeven meter, acht meter, Aak ging gewoon omhoog wanneer en waar hem dat zinde, achteruit vallend of ooit tegen Leiden bijna vanachter het bord, met een knie opgetrokken.

De Worthy
In de Moves Hall of Fame zou ik ook graag de Toon van Helfteren Fake zien, waarbij de schijnbeweging niet met de bal werd gemaakt, maar door slechts de wenkbrauwen richting het dak te laten gaan. Hele frontlines tegelijk heb ik daar op zien happen. Ook de Worthy mag van mij bijgezet worden: vliegen naar de basket, het fluitsignaal horen en dan bijna over de achterlijn vallend over het bord de bal nog even snel scoren. De Jong loerde daar op en was/is er goed in. Er zijn in de geschiedenis van het vaderlandse basketbal vast meer bewegingen die een naam verdienen, maar hoewel ik pretendeer alles te weten is dat niet zo. Uw suggesties zijn van harte welkom.

Toupet
In de USA, uiteraard, heb je wat meer signature moves want daar stelt onze sport wat meer voor. Zoals de vrije worpen van Barry, die ook nog eens een NBA-seizoen met een keurige toupet op heeft afgewerkt. En dan vinden ze het raar dat ik de ‘70’s mis. Maar goed, Rick the dick (volgens de verhalen was hij een onuitstaanbare hork) schoot dus zijn vrije worpen onderhands. Niet dat hij op een andere manier de bal niet in de basket kon krijgen, want de man was een fenomenale basketballer en een begenadigd (bovenhandse) schutter. De enige speler die topscorer was in de NCAA, ABA en NBA.
Zijn vrijeworppercentage is heel lang het hoogste in de NBA-geschiedenis geweest (90%). Zijn tijdgenoot Wilt Chamberlain, hij van al die statistische records, was een drama qua vrije worpen. Als de Big Dipper die zoals Barry had geschoten, was hij helemaal nooit meer in te halen geweest. Maar hoewel de move van Wilt een heel lelijke finger roll was, vond hij het waarschijnlijk uncool om zo vrije worpen te nemen.

Skyhook
De topscorer aller tijden in de NBA is Kareem-Abdul Jabbar. 38.387 punten maakte hij, en een heleboel daarvan kwamen tot stand via de skyhook. Was ik nu jong (helaas) en lang (als u mij kent weet u: dubbel helaas) dan trainde ik elke dag uren op zo’n beweging, of in ieder geval iets in die richting.
Maar ook zo’n schot, of een van de andere ‘post moves’ die de grote jongens van de NBA in de voorbije decennia zo ongrijpbaar maakten, zijn blijkbaar niet meer hip om aan te leren. Jabbar, McHale, Moses, Hakeem (Dream shake), ze zouden wat mij betreft nog meer domineren dan toen. Op de website The Ringer, van een van mijn favorieten Bill Simmons, werd laatst gesteld dat spelers die met hun rug naar de basket spelen weliswaar nog wel bruikbaar zijn, maar dat ze niet meer de impact kunnen hebben zoals ooit.
In het tijdperk van cybermetrics en ‘pace and space’ zou een low post game niet rendabel zijn. De beste ‘bigs’ van het moment zijn hybrides, die ook lekker uit kunnen stappen en drietjes schieten. Nu ben ik zeker niet tegen vernieuwing in sport (ik zag laatst per ongeluk twee praatprogramma’s over voetbal en wist meteen waarom we in Nederland daar niet meer goed in zijn) maar een positie fatsoenlijk leren spelen kan toch altijd?

Onhoudbaar
Iemand met de skills van een Jabbar of Olajuwon zou onhoudbaar zijn. Ik zie niet in waarom de vloer kleiner zou worden met een goede post speler. Tegenwoordig wordt er meer gekeken naar en getraind op atletisch vermogen dan naar daadwerkelijke vaardigheden. De ‘centers’ van Team USA gezien in Rio? Gelooft u mij maar voor een keer dat als de jongens van nu wat van de vaardigheden van ‘toen’ zouden hebben, hun atletisch vermogen alleen maar versterkt zou worden. Als ze dan ook nog, indien nodig, als die dappere Onaku zo hun vrije worpen zouden nemen, dan werden het toppers.

]]>
http://www.ibasketball.nl/hybride/feed/ 0
Stelling voor de NBB-ALV van 26 November: financiële bijdrage voor het NMT http://www.ibasketball.nl/stelling-voor-de-nbb-alv-van-26-november-financiele-bijdrage-voor-het-nmt/ http://www.ibasketball.nl/stelling-voor-de-nbb-alv-van-26-november-financiele-bijdrage-voor-het-nmt/#comments Mon, 17 Oct 2016 15:32:43 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=77441 Gehoord bij de clubs:
“Wij merken het direct in de aanloop van potentiële nieuwe leden, dat er basketball – Oranje Basketball- bij Ziggo wordt uitgezonden!”

Is dat niet wat wij Nederlandse Basketballers -wie dan ook, in welke hoedanigheid dan ook, ‘Achter de Bestuurstafel’ bij de ALV, of er tegenover – de Verenigingen!-; we willen toch allemaal hetzelfde?

 Dat het Nederlandse Basketball om te beginnen Groter wordt – Meer Leden dus!!

En (vrijwel) alleen het Nederlandse Nationale Mannen Team – Oranje Basketball, of wel the Orange Lions – kunnen dat (het snelst bewerkstelligen..!

Het Nationale Mannen Team is het boegbeeld van het Nederlandse Basketball, en met name succes van dat team is een voorwaarde om ook het imago van het hele Nederlandse Basketball dusdanig te verbeteren en versterken, dat het Basketball een grotere en sterkere sport kan worden dan het nu is in de publieke opinie, in de media, en dus ook commercieel… Wij zijn als Nederlandse Basketball veel teveel een ‘Archipel van kleine en iets minder kleine Eilandjes, zonder veel verbinding ertussen, we hebben -en niet geheel ten onrechte, zeker als je wat verder terugkijkt- in de grote (boze) Buitenwereld een imago van een Klein Bondje, dat uitblinkt in rellen, ruzie en wanbeleid. Dat is lang niet altijd terecht, maar het helpt niet -bijvoorbeeld niet bij het binnenhalen van externe financiering en (al helemaal niet) sponsoren en andere commerciële partners.

Dat moet echt veranderen!!!

Laten we daar op de ALV van 26 november 2016 (beginnen te) veranderen, en Eendrachtig, met de neuzen dezelfde kant op, aan die Buitenwereld eens SAMEN -verenigingen en NBB-Bestuur en -Bureau/-Organisatie een sterk statement maken:

Wij staan met zijn allen achter alle Oranje Teams, dus niet alleen de Meiden & Vrouwen, niet alleen de Oranje Olympische Rolstoelteams, niet alleen de ontspruitende 3×3-Basketball, en niet alleen de Oranje Nationale Jeugdteams Mannen/Jongens….

…maar dus OOK ons Boegbeeld; de al vier jaar keihard vechtende Orange Lions – het Oranje Basketball Nationale Mannen Team!

Dat team en de club erachter -de Ex-Internationals e.a. mensen verenigd in de Stichting NMT, onder leiding van Bert Kragtwijk! Als dat geen krachtig signaal is naar de rest van de wereld… Want begrijp wel: in zowat alle Buitenlanden van de Basketball-wereld, wordt totaal NIET BEGREPEN wat wij hier al vier jaar doen met onze Nationale Mannen-Basketball Trots!

Er moet wat ons betreft dus in de NBB-begroting 2017 en ook voor de volgende jaren een financiële bijdrage worden opgenomen voor het Nationale Mannen Team.

Ons voorstel is nog niet af, en we willen het zo opstellen dat het ook ter vergadering (die ALV van 26-11-2016 in Zwolle) nog aanpasbaar is, zodat de verenigingen echt mee kunnen praten en beslissen.

Extra argumenten voor ons initiatief, voor deze Oranje Basketball Zaak:

-Belofte maakt schuld; al bij de Najaars-ALV van 2012 heeft het Bestuur Oranje in het vooruitzicht gesteld: “Na twee jaar, pakken we de draad weer op met 200.000 NBB-geld”.

-Dat is later door nieuwe Financiële rampspoed vooruit geschoven, maar nu, nu er een Meerjarenbeleidsplan is met bijbehorende Meerjaren-begroting, is HET MOMENT om die belofte uit het verleden gestand te doen. NMT of geen NMT.

-Het is hoog tijd dat de Mannen -het grootste deel van de NBB-leden, en dus ook de Grootste Financieringsbron wat betreft Contributies- nu eindelijk weer eens gelijke behandeld gaan worden als alle anderen leden van de NBB.

-Oranje Basketball VERDIENT het: ze hebben de laatste vier jaar duidelijk bewezen bij de bovenkant van de Middenmoot van het Europese Basketball te behoren; ZE VERSLOEGEN vlak voor RIO het daar DEELNEMENDE VENEZUELA!! Top-12 van de Wereld. We hebben een fantastische groep MANNEN, met geweldige potentiële ICONEN als Charlon Kloof, Worthy de Jong, Yannick Franke, Mohamed Kherrazi en Roeland Schaftenaar, en Henk Norel en Arvin Slagter…met in de pipeline een groot aantal spelers die de komende jaren gaan aansluiten en het team nog VEEL BETER gaan maken…

Globaal voorstel:

In de komende drie Begrotingsjaren gaat de NBB-bijdrage aan Oranje Basketball Mannen van het huidige bedrag van 25.000,- naar:

2017 minimaal 75.000,-
2018 130.000 tot ongeveer 150.000,-
2019 de al zolang beloofde 200.000,-

Meer mag natuurlijk altijd!

Tegenover de bijdrage van NBB-gelden -contributies en andere door de leden/verenigingen opgehoest geld- gaat Stichting NMT een tegenprestatie leveren naar die Leden en Verenigingen.

Te denken valt aan (meer) Thuis-wedstrijden en/of -toernooien. Waarvoor alle verenigingen een -naar rato van Ledenaantallen- aantal vrijkaarten krijgen. Daaromheen extra activiteiten waar de Verenigen & Leden ook echt wat hebben, op promotioneel, inspirerend en wervend gebied.

Namens de Initiatiefnemers,

AART DEKKER

]]>
http://www.ibasketball.nl/stelling-voor-de-nbb-alv-van-26-november-financiele-bijdrage-voor-het-nmt/feed/ 1
Bayern München lonkt naar basketbal-ster Nowitzki http://www.ibasketball.nl/bayern-munchen-lonkt-naar-basketbal-ster-nowitzki/ http://www.ibasketball.nl/bayern-munchen-lonkt-naar-basketbal-ster-nowitzki/#respond Mon, 17 Oct 2016 08:55:48 +0000 http://ibasketball.nl/target/bayern-munchen-lonkt-naar-basketbal-ster-nowitzki/ Als de Duitse basketballer Dirk Nowitzki klaar is in de NBA, staat de deur bij Bayern München wagenwijd voor hem open. De basketbaltak van de Duitse topclub wil de 38-jarige speler van Dallas Mavericks graag in de armen sluiten. 10 miljoen is nog te weinig ,,Als Dirk na zijn […] ]]> http://www.ibasketball.nl/bayern-munchen-lonkt-naar-basketbal-ster-nowitzki/feed/ 0