#1 Basketball Platform van Nederland http://www.ibasketball.nl Fri, 29 Apr 2016 22:52:15 +0000 nl hourly 1 http://www.ibasketball.nl/wp-content/uploads/2015/11/favicon.png #1 Basketball Platform van Nederland http://www.ibasketball.nl 32 32 Patstelling onder lezers iBasketball http://www.ibasketball.nl/patstelling-onder-lezers-ibasketball/ http://www.ibasketball.nl/patstelling-onder-lezers-ibasketball/#respond Fri, 29 Apr 2016 22:51:10 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=73316 Op de website ibasketball.nl is de afgelopen dagen gestemd op de verwachte uitslag van de twee halve finales in de DBL play-offs, die zaterdag in Leiden beginnen.
De lezers zetten elkaar vrijwel in een patstelling: 99 personen zien Groningen winnen, 97 menen dat Leiden de rivaal uit het Noorden zal kloppen.

Ook de serie Zwolle – Den Bosch wordt volgens de iBasketball-adepten bijzonder spannend: 91 stemmers houden het op de recordkampioen uit Brabant; 92 personen denken dat Zwolle naar de finale gaat.

Op een punt is men enigszins eensgezinder: de serie tussen Leiden en Donar heeft de meeste kans om een lange krachtmeting te worden: ongeacht wie van de twee als winnaar wordt aangewezen, verwachten veel stemmers dat er 6 of 7 wedstrijden nodig zijn, totdat uit deze serie de finalist bekend is. Van degenen die een uitspraak deden over Zwolle – Den Bosch, is er nog een redelijk grote groep (29), die meent dat de Zwollenaren na 5 potjes de finale in marcheren.

De serie tussen Landstede en SPM start pas zondag (15:00 uur). De wedstrijd uit Leiden is zaterdag vanaf 20 uur hier live (en ook achteraf) te zien.

]]>
http://www.ibasketball.nl/patstelling-onder-lezers-ibasketball/feed/ 0
Kristallen bol VU20: Final Four first leg http://www.ibasketball.nl/kristallen-bol-vu20-final-four-first-leg/ http://www.ibasketball.nl/kristallen-bol-vu20-final-four-first-leg/#respond Fri, 29 Apr 2016 13:04:33 +0000 http://ibasketball.nl/?p=73303 kristallen-bol1-300x310.jpgHet reguliere seizoen zit erop, na 20 wedstrijden zijn de plaatsen bekend en is de final four aanstaande. Geen grote verrassingen bovenin, maar toch een aantal eervolle vermeldingen van ploegen daaronder.

 

Om te beginnen Rotterdam Basketball. Dat eindigde het seizoen met een flink uitroepteken door DAS met groot verschil opzij te zetten. Een verdiend hoogtepunt na een uitstekend seizoen van de Rotterdamse formatie, als nieuweling in de eredivisie direct een rol van betekenis gespeeld en een keurig stijgende lijn laten zien door het seizoen.

 

DAS daarentegen strompelde de laatste games richting het einde. Ook deze ploeg heeft een prima seizoen gedraaid maar op het eind leek de rek eruit. Zeker weten doe je het nooit, maar het lijkt geen toeval dat de terugval in resultaten gelijk op kwam met het bekend worden van het vertrek van coach de Jong naar Rotterdam volgend seizoen…

 

Jolly Jumpers hield op de zondag het Cangeroes van Simone van den Biggelaar net niet onder de 20 punten maar boekte eindelijk weer eens een overtuigende zege. Wellicht net op tijd om weer in die positieve flow te komen richting de final four. Voor Cangeroes zit het lange seizoen erop, heb ze een aantal keren in actie gezien dit jaar en wil de ploeg een compliment maken.

Het is niet makkelijk wekelijks te verliezen maar het plezier dat de meiden wekelijks toch uitstralen en de werklust die daarmee gepaard ging is compliment waardig. Jammer dat als de geruchten kloppen er komend seizoen geen onder 20 eredivisie meer is in Utrecht..

 

In Landsmeer kwam Lions net tekort tegen de Grasshoppers. Daar hing toch even een verrassing in de lucht. Lions stond voor met de rust en leek aan het langste eind te trekken. Uiteindelijk werd Katwijk net op tijd wakker en viste de punten toch binnen. Wel een duidelijk signaal van de ploeg uit Landsmeer dat het in de final four zeker niet voor ‘spek en bonen’ mee gaat spelen. Jolly Jumpers is gewaarschuwd!

 

Hoofddorp sloot op de zondagochtend een prima seizoen af met een prima overwinning op RTC Noord. De meiden van Cor Guldemond mag trots terugkijken op een goed seizoen. Waren een aantal keren zeer dicht bij knappe overwinningen en mogen het als nieuwe uitdaging zien deze volgend seizoen wel binnen te slepen! RTC Noord beëindigde hierdoor het seizoen zoals het al vele wedstrijden eindigden. Met het gele sheet. Werk aan de winkel in Groningen, het is te hopen dat er volgend seizoen weer een betere ploeg op het veld verschijnt. Dat kan haast niet anders zou je zeggen, met een goede basketball academy erachter…

 

In Zwolle sloot Almonte het seizoen af tegen de Blizzards. In een wedstrijd met een hoge score van beide teams kunnen we niet echt terugvinden of het heel erg spannend was. Afgaande op de stand mogen we voorzichtig concluderen dat het verdedigend niet al te denderend was bij de thuisploeg en dat Almonte een prima game heeft neergezet.

 

Preview Final Four ronde 1

Yellow Blizzards vs Solar Systemen/Grasshoppers                                                       Zwolle

We trappen op zaterdag af met Blizzards – Grasshoppers in de topsporthal in Zwolle. Gevoelsmatig de laatste wedstrijd van de Blizzards in deze basketballtempel. De meiden gaan volgend jaar verder in Apeldoorn en hoewel de finale van deze plaatsvind in Zwolle heb ik het idee dat we de ploeg van coach van Kampen daar niet gaan aantreffen. Toch heeft Blizzards echt wel een kans, zeker omdat de meiden uit Amsterdam/Zwolle goed uitgerust zullen starten en de Katwijkse formatie nog vol in de race zit voor ook het landskampioenschap bij de dames. Met kartrekkers Fleur Kuijt, Ilse Kuijt, Noor Driessen en Mia Hordijk die allen dubbel spelen, vraag ik mij toch telkens af of dit fysiek allemaal goed blijft gaan. Toch denk ik dat Grasshoppers over 2 games het sterkste zal zijn in deze serie. De eerste game wordt krap…

Solar Systemen/Grasshoppers +9

 

Landslake Lions vs Jolly Jumpers                                                                                           Landsmeer

Evenals de andere ontmoeting is ook dit een herhaling van vorig seizoen. De final four ontmoeting tussen Lions en Jumpers zal weer een mooie clash zijn. Vorig seizoen pakte Lions in het eigen ICL de overwinning maar moest het in de terugwedstrijd de meerdere erkennen in de Twentse formatie. Persoonlijk heb ik het idee dat het verschil dit jaar wat groter is in het voordeel van de Tukkers. Coach Kieftenbeld heeft de boel goed op de rit en ondanks dat het niet altijd even overtuigend is, is het wel constant en worden de punten telkens weer binnen gehaald. Lions liet overigens zien afgelopen week dat het steeds fitter en completer raakt en dat het dan mee kan met de beste ploegen van deze competitie. De winst ligt dus niet op een presenteerblaadje in Landsmeer….

Jolly Jumpers +5

 

It’s the most wonderful time of the year! De final four. Hier doe je het uiteindelijk allemaal voor en ik denk dat het een terechte weergave is van het seizoen dat we hebben gezien. Grote kanshebber voor de eindzege is Grasshoppers, maar dan moeten ze in de finale wel winnen van Jolly Jumpers.

Aan Blizzards en Lions om mijn ongelijk te bewijzen…. Good luck, ik ga eens fijn wat potjes kijken dit weekend!!

]]>
http://www.ibasketball.nl/kristallen-bol-vu20-final-four-first-leg/feed/ 0
CBV Binnenland – Selectie trainingen VU20 eredivisie http://www.ibasketball.nl/cbv-binnenland-selectie-trainingen-vu20-eredivisie/ http://www.ibasketball.nl/cbv-binnenland-selectie-trainingen-vu20-eredivisie/#respond Fri, 29 Apr 2016 07:08:50 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=73273 http://www.cbvbinnenland.nl/2802/artikel-Selectie-trainingen-VU20-eredivisie.aspx

CBV Binnenland – Selectie trainingen VU20 eredivisie

De jeugdopleiding van CBV Binnenland zit in de lift. Na het kampioenschap in de VU16 tweede divisie en de goede prestatie op het rayon kampioenschap van de VU14 heeft de Technische Commissie van CBV Binnenland besloten om de VU20 in de eredivisie in te schrijven. Daarnaast blijft de U16 in de hoogs…

Bron op Facebook

]]>
http://www.ibasketball.nl/cbv-binnenland-selectie-trainingen-vu20-eredivisie/feed/ 0
Thriller in Bemmel! Lekdetec in extremis naar winst http://www.ibasketball.nl/thriller-in-bemmel-lekdetec-in-extremis-naar-winst/ http://www.ibasketball.nl/thriller-in-bemmel-lekdetec-in-extremis-naar-winst/#respond Tue, 26 Apr 2016 21:39:52 +0000 http://ibasketball.nl/?p=73200 Lekdetec heeft de derde wedstrijd tegen Grasshoppers gewonnen. In een ware thriller bleven de punten in Bemmel. Bloedstollend was het, maar uiteindelijk won Lekdetec met 64-62.

De stand in de serie is 2-1 voor Lekdetec. Zaterdag spelen de twee teams wedstrijd vier ook in Bemmel.

Een ontsnapping waar Houdini trots op zou zijn, want Grasshoppers had de wedstrijd in de knip zo leek het. Leek, want de ervaren thuisploeg en niet voor niets landskampioen, gaf niet op en trok de wedstrijd over de streep.

En dat het spannend werd, was totaal niet nodig geweest. Voor de tweede maal op rij was het Lekdetec die uit de startblokken schoot. De driepunters vlogen de dames uit Katwijk om de oren en binnen een paar minuten was het 17-5.

Kris Biesters schoot de voorsprong zelfs naar 16 punten (26-10), maar toen stokte het om onverklaarbare reden. Bij rust was het 35-24 en kon Grasshoppers nog hopen op een stunt. En de hoop werd werkelijkheid. De tweede helft was totaal het tegenovergestelde. Ineens begon Grasshoppers te ballen en gooide de deken van zich af. Binnen enkele minuten was het 39-36 en was het een wedstrijd.

Een 7-0 run zorgde voor een 46-36 en een comfortabele voorsprong voor de thuisploeg. Grasshoppers liet het niet erbij zitten en plaatste een 0-14 run en ineens was het publiek stil 46-50 na de derde periode.

De vierde periode was niet geweldig qua basketball, maar de spanning liep hoog op. Het werd puntje puntje en beide teams konden winnen. Klerkx zorgde met een driepunter voor de voorsprong voor Lekdetec (60-59), maar Evelien Messemaker bracht met een score met bonus de stand op 60-62 met nog een minuut op de klok.

Karin Kuijt bracht vanaf de vrije worplijn de stand op 61-62, maar de matchwinner was Bettonvil die 1 seconde voor tijd de 64-62 op het bord bracht.

De overwinning brengt Lekdetec op matchpoint 2-1. Zaterdag wedstrijd 4.

 

]]>
http://www.ibasketball.nl/thriller-in-bemmel-lekdetec-in-extremis-naar-winst/feed/ 0
Loon Lions in boeiend duel langs Den Helder http://www.ibasketball.nl/loon-lions-in-boeiend-duel-langs-den-helder/ http://www.ibasketball.nl/loon-lions-in-boeiend-duel-langs-den-helder/#respond Tue, 26 Apr 2016 21:22:46 +0000 http://ibasketball.nl/?p=73198 Loon Lions heeft in de halve finale tegen Dozy Den Helder een 2-1 voorsprong genomen. In een spannend en leuk duel won de thuisploeg uiteindelijk met 80-75.

Smet op de overwinning was de diskwalificerende fout van Jose Verhulsdonck. Verhulsdonck kreeg de diskwalificerende fout door een trappende beweging. Een onsportieve fout had meer op zijn plaats geweest overigens. De absentie deerde de thuisploeg vandaag niet, maar de spoeling op de inside positie is al dun bezaaid met alleen Nieuwveen en Ligthart.

Kim Hartman was de belangrijkste speelster aan de zijde van Lions. Hartman scoorde drie driepunters en eindigde met 26 punten, maar pakte bovendien veel aanvallende rebounds.

En dat was maar goed ook, want de wedstrijd kon beide kanten opgaan in een goed gevulde ICL sporthal.

Ondanks een 7-0 start van de Lions, kwam Den Helder goed terug in de wedstrijd. Toch kwam Dozy onder leiding van Maaike Klein terug tot 39-33 bij rust.

In de tweede helft begon Lions in een zone-verdediging, maar dat was een gatenkaas. Den Helder schoot direct uit de startblokken en nam voor het eerst de leiding door een schotje van Essenstam 45-46.

Toen Tanya Broring haar vierde fout kreeg eind derde periode, leek Lions kwetsbaar, maar Hartman trok de ploeg erdoorheen. Via 58-53 aan het einde van de derde periode bleef het bloedstollend spannend.

Den Helder trok het tempo omhoog en Lions wankelde, maar bezweek niet. Tien punten van Hartman zorgde via 68-68, 74-71. Met nog tien seconden op de klok was de stand 78-75. Broring zorgde voor de winst vanaf de strafworplijn 80-75.

Den Helder had kansen, maar staat nu met de rug tegen de muur. Zaterdag wedstrijd 4. Wederom in Landsmeer.

 

]]>
http://www.ibasketball.nl/loon-lions-in-boeiend-duel-langs-den-helder/feed/ 0
Barcelona haalt EuroLeague F4 niet http://www.ibasketball.nl/barcelona-haalt-euroleague-f4-niet/ http://www.ibasketball.nl/barcelona-haalt-euroleague-f4-niet/#respond Tue, 26 Apr 2016 19:20:59 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=73187 De laatste deelnemer aan de EuroLeague Final 4 in Berlijn is bekend.
Met de stand 2-2 in de serie tegen FC Barcelona, won Lokomotief Kuban uit Krasnodar (Rusland) de beslissende wedstrijd in eigen huis, 81-67. Verdiend en ook geflatteerd, want Barcelona pakte in Q3 nog een knappe voorsprong, dankzij een 8-23 kwartwinst.

Opmerkelijk genoeg was het vierde kwart volledig andersom: de rood-groenen van Loko wonnen dat met 23-5, mede dankzij een spervuur aan driepunters.
De wedstrijd was heerlijk om te zien, onder andere door de 52% driepunters bij de thuisploeg, en door het feit dat beide ploegen het balverlies in de enkele cijfers wisten te houden. Referee was overigens de Italiaanse heer Luigi Lamonica, de rijzige grijsaard die we nog kennen van het NL team in Zagreb.
Krasnodar is pas slechts enkele jaren serieus zichtbaar op de Europese basketballvelden. Net als Bayern München enkele jaren geleden, zijn ze mede dankzij een forse geldinjectie als een komeet omhoog geschoten.
Uitblinker bij Loko Kuban was vanavond de Australiër Ryan Broekhoff, voor wie iBasketball al eens eerder een NL paspoortje bepleitte. Hij raakte 4 van zijn 6 driepuntspogingen en pakte tegen het einde een belangrijke rebound. In het eerdere deel van de wedstrijd waren ook zijn taal-genoten Delaney en Singleton (een reus met range) productief. Ook EU-journeyman Matt Janning (tevens USA) liet zien, een trefzekere schutter te zijn. De enige Rus die zich een beetje onderscheidde bij Kuban was Bykov met 5 puntjes in 15 minuten. De Amerikanen geven dus de toon aan bij de ‘Russische’ miljoenenploeg. Onder hen is ook nog eens de ervaren rot en floorleader Dontaye Draper.

Bij de ploeg uit Barcelona vielen, zoals verwacht mocht worden, de Euro-sterren Satoransky (TSJ), Navarro (SPA), Perperoglou (GRI) en Tomic (KRO) op. Laatstgenoemde was vrij ongelukkig in zijn acties en liet weer eens zien, niet al te stevig op zijn voeten te staan. Stampij maken kan hij nog steeds als de beste. 8 punten en 8 rebounds zijn overigens helemaal geen al te beroerde cijfers van hem. Uiteindelijk was het vooral de vuurkracht die Barça in de steek liet, er waren te weinig spelers die scorend door kwamen. Veteraan Carlos Arroyo, die we zowel in Europa als in de NBA kennen, lijkt wat glans verloren te hebben. Hij speelde nog geen 9 minuten en kwam daarin niet tot scoren.

De EuroLeague Final Four is op 13 en 15 mei in Berlijn, dat geheel omgetoverd wordt tot basketballstad. In de halve finale neemt Loko Kuban het op tegen de ‘land’genoten en favorieten (De Colo, Fridzon, Teodosic) van CSKA Moskou; de andere match-up is die tussen Fenerbahce en Laboral, de Turken tegen de Spanjaarden dus. Een Final Four al met al, zonder teams als Barcelona, Real Madrid, Maccabi Tel Aviv, en zonder Italiaanse of Griekse inbreng. Het kan verkeren, zei Bredero. Die overigens een venijnig jump-hookje had.

]]>
http://www.ibasketball.nl/barcelona-haalt-euroleague-f4-niet/feed/ 0
Blessureleed voor de Golden State Warriors en Los Angeles Clippers http://www.ibasketball.nl/blessureleed-voor-de-golden-state-warriors-en-los-angeles-clippers/ http://www.ibasketball.nl/blessureleed-voor-de-golden-state-warriors-en-los-angeles-clippers/#respond Tue, 26 Apr 2016 14:01:15 +0000 http://ibasketball.nl/?p=73174 Zowel de Golden State Warriors als Los Angeles Clippers kregen de afgelopen dagen nieuws te horen dat je liever niet hoort als de play-offs in volle gang zijn.

De Warriors kwamen zondag nacht op een 3-1 voorsprong door met 121-94 te winnen van de Houston Rockets. Desondanks zullen zij alles behalve blij zijn aangezien zij hun beste speler, Stephen Curry, geblesseerd naar de kleedkamer zagen lopen aan het einde van de eerste helft. De regerende MVP gleed uit over een natte plek op het veld en viel vervelend op zijn knie. Nadat hij een MRI scan onderging was het goede nieuws dat alles intact was in zijn knie, daarentegen was het slechte nieuws dat Curry minimaal twee weken niet mag spelen om te herstellen van deze blessure.

Het andere team dat te maken kreeg met blessureleed zijn de Los Angeles Clippers. Zij verloren in het derde kwart hun all-star point guard Chris Paul, die een middenhandsbeentje brak toen hij een speler van de Portland Trailblazers verdedigde. Dit gebeurde tijdens de vierde wedstrijd van de serie, die Los Angeles verloor met 98-84, waardoor de serie nu weer op gelijke hoogte is gekomen (2-2). Er zal vandaag verder worden gekeken naar zijn blessure, maar hoogstwaarschijnlijk is er een operatie nodig. De hersteltijd voor dit soort blessures ligt ergens tussen drie en zes weken.

Stel dat beide teams door gaan naar de tweede ronde, zullen zij allebei de serie moeten beginnen zonder hun startende point guard. De Warriors gaan minstens de eerste vier wedstrijden zonder Stephen Curry moeten spelen. De Clippers zullen moeten aantreden zonder Chris Paul in de tweede ronde, zo niet voor de rest van de play-offs.

]]>
http://www.ibasketball.nl/blessureleed-voor-de-golden-state-warriors-en-los-angeles-clippers/feed/ 0
De San Antonio Spurs en Cleveland Cavaliers ongeslagen door naar de tweede ronde http://www.ibasketball.nl/de-san-antonio-spurs-en-cleveland-cavaliers-ongeslagen-door-naar-de-tweede-ronde/ http://www.ibasketball.nl/de-san-antonio-spurs-en-cleveland-cavaliers-ongeslagen-door-naar-de-tweede-ronde/#respond Tue, 26 Apr 2016 11:34:34 +0000 http://ibasketball.nl/?p=73171 Beide teams wisten een sweep (4-0 in een best-of-seven-serie) op hun naam te schrijven.

De San Antonio Spurs schakelden een gehavend Memphis Grizzlies team uit met een 116-95 zege in de vierde wedstrijd van de best-of-seven-serie. De speler die voor het tweede jaar op rij werd verkozen tot beste verdediger in de NBA, Kawhi Leonard, was de topscorer met 21 punten. Daarnaast lukte het LaMarcus Aldridge, Tony Parker en David West ook om in de dubbele cijfers te scoren. Afgelopen nacht heeft de Oklahoma City Thunder gewonnen van de Dallas Mavericks met 118-104, wat betekent dat zij de tegenstander zijn van de San Antiono Spurs in de tweede ronde.

De Cleveland Cavaliers kwamen ook ongeslagen uit de eerste ronde, wat zij grotendeels te danken hadden aan supersterren LeBron James en Kyrie Irving, die respectievelijk 22 en 31 punten scoorden. Ondanks dat de serie eindigde in 4-0 was de laatste wedstrijd verre van makkelijk voor de Cavaliers. De Detroit Pistons wisten tot het einde in de wedstrijd te blijven hangen en via Reggie Jackson liep het nog bijna op een verlenging uit. De tegenstander van de Cavaliers is nog niet bepaalt, aangezien de serie tussen de Atlanta Hawks en de Boston Celtics nu gelijk staat (2-2). In de tussentijd heeft Cleveland een aantal dagen rust om zich voor te bereiden op de volgende tegenstander.

]]>
http://www.ibasketball.nl/de-san-antonio-spurs-en-cleveland-cavaliers-ongeslagen-door-naar-de-tweede-ronde/feed/ 0
Drie spelers ZZ Leiden bij selectie Oranje http://www.ibasketball.nl/drie-spelers-zz-leiden-bij-selectie-oranje/ http://www.ibasketball.nl/drie-spelers-zz-leiden-bij-selectie-oranje/#respond Mon, 25 Apr 2016 11:37:41 +0000 http://ibasketball.nl/?p=73137 Hoofdcoach Toon van Helfteren heeft drie spelers van Zorg en Zekerheid Leiden opgenomen in de twintigkoppige selectie van de Orange Lions. Vanaf 31 augustus tot en met 17 september gaat het Nederlands team proberen zich te kwalificeren voor EuroBasket 2017.

De drie spelers van Zorg en Zekerheid Leiden zijn Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi en Thomas Koenis. SPM Shoeters Den Bosch is hofleverancier met vijf spelers: Leon Williams, Maarten Bouwknecht, Arvin Slagter, Kees Akerboom en Ralf de Pagter.

Van Helfteren heeft in de selectie plaats ingeruimd voor vijf spelers die nog geen interland achter hun naam hebben staan. Dat zijn Bryan Alberts, Maarten Bouwknecht, Olaf Schaftenaar, Jito Kok en Thomas van der Mars.

Opvallende afwezige in de selectie is Henk Norel. De center heeft laten weten zich niet beschikbaar te stellen voor de kwalificatiewedstrijden in het kader van EuroBasket 2017. Norel is de enige speler die na EuroBasket2017 niet terugkeert in de selectie. De technische staf betreurt het feit dat Norel niet aanwezig zal zijn bij de kwalificatiereeks, maar respecteert zijn besluit. Het NMT is Norel dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage tijdens het afgelopen EK en zijn blijvende ondersteuning voor het team en de technische staf.

De selectie wordt in een later stadium nog aangevuld met vier spelers uit de B-selectie. Aan de FIBA mogen immers 24 namen worden doorgegeven.

Tussen 31 augustus en 17 september spelen de Orange Lions zes kwalificatiewedstrijden voor EuroBasket 2017. De nummer één gaat door naar het EK, gevolgd door vier van de zeven beste nummers twee. Nederland opent op 31 augustus de reeks met een thuiswedstrijd in Leiden tegen Oostenrijk. Daarna spelen de Orange Lions drie uitwedstrijden op rij: op 3 september tegen Denemarken, op 7 september tegen Duitsland en op 10 september tegen Oostenrijk. De cyclus wordt afgesloten met twee thuiswedstrijden in de Leidse Vijf Meihal, de vaste thuishaven. Denemarken is te gast op 14 september. Duitsland is op 17 september de laatste tegenstander van de Orange Lions.

De twintigkoppige selectie bestaat uit:
Leon Williams (SPM Shoeters Den Bosch, 48 interlands)
Charlon Kloof (Auxillium Torino, Italië, 18 interlands)
Worthy de Jong (Zorg en Zekerheid Leiden, 55 interlands)
Arvin Slagter (SPM Shoeters Den Bosch, 97 interlands)
Kees Akerboom (SPM Shoeters Den Bosch, 99 interlands)
Mohamed Kherrazi (Zorg en Zekerheid Leiden, 39 interlands)
Roeland Schaftenaar (AGO Rethymno Aegean Basketball, Griekenland, 36 interlands)
Robin Smeulders (EWE Baskets Oldenburg, Duitsland, 61 interlands)
Ralf de Pagter (SPM Shoeters Den Bosch, 34 interlands)
Nicolas de Jong (Cholet Basket, Frankrijk, 16 interlands)
Thomas Koenis (Zorg en Zekerheid Leiden, 30 interlands)
Yannick Franke (Bisons Loimaa, Finland, 11 interlands)
Jessey Voorn (Landstede Basketbal Zwolle, 15 interlands)
Bryan Alberts (Gonzaga University, Verenigde Staten, 0 interlands)
Maarten Bouwknecht (SPM Shoeters Den Bosch, 0 interlands)
Olaf Schaftenaar (Oregon State University, Verenigde Staten, 0 interlands)
Jito Kok (San Diego University, Verenigde Staten, 0 interlands)
Thomas van der Mars (Avis Rapla Basketball, Estland, 0 interlands)
Julius van Sauers (Long Island University, Verenigde Staten, 1 interland)
Shane Hammink (Valparaiso University, Verenigde Staten, 5 interlands)

 

Bron: eredivisiebasketballleiden.nl

]]>
http://www.ibasketball.nl/drie-spelers-zz-leiden-bij-selectie-oranje/feed/ 0
Lakers ontslaan coach Byron Scott http://www.ibasketball.nl/lakers-ontslaan-coach-byron-scott/ http://www.ibasketball.nl/lakers-ontslaan-coach-byron-scott/#respond Mon, 25 Apr 2016 09:18:33 +0000 http://ibasketball.nl/?p=73126 De Lakers organisatie heeft besloten om volgend seizoen niet verder te gaan met Byron Scott als hoofdcoach.

Dit besluit kwam niet als een verrassing als je kijkt naar het resultaat dat de Los Angeles Lakers hebben neergezet over de laatste twee seizoenen (38-126). De organisatie is dan ook onmiddelijk begonnen met het zoeken naar een nieuwe coach voor aankomend seizoen.

Byron Scott kreeg het niet voor elkaar om constante groei uit zijn jonge spelers te halen. Ook zijn relatie met de nummer twee draft pick D’Angelo Russell was verre van optimaal te noemen, om over Julius Randle nog maar te zwijgen. Scott vond namelijk dat zijn jonge spelers speelminuten moesten verdienen, in plaats van die minuten zomaar aan ze te geven. Het leek erop dat de voornaamste taak van Scott in zijn laatste seizoen in Los Angeles was om Kobe Bryant blessure vrij door het seizoen heen te helpen. De voorgaande drie seizoenen van Bryant waren namelijk allemaal vroegtijdig beëindigd door blessures. Byron Scott wist dit voor elkaar te krijgen, maar werd alsnog vriendelijk bedankt door de Lakers.

Onmiddellijk werd er gespeculeerd over Warriors assistent-coach Luke Walton, die twee kampioenschappen als speler met de Lakers wist te winnen. Walton is nog steeds geliefd binnen de Lakers organisatie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de 24-0 start van de Golden State Warriors, terwijl hoofdcoach Steve Kerr aan het herstellen was van meerdere rugoperaties tijdens het offseason. De toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit met jonge talentvolle spelers als Russell, Randle, Jordan Clarkson, Larry Nance, Jr en een goede kans op een top drie draft pick voor het seizoen 2016-2017.

]]>
http://www.ibasketball.nl/lakers-ontslaan-coach-byron-scott/feed/ 0