#1 Basketball Platform van Nederland http://www.ibasketball.nl Sun, 07 Feb 2016 22:24:12 +0000 nl-NL hourly 1 http://www.ibasketball.nl/wp-content/uploads/2015/11/favicon.png #1 Basketball Platform van Nederland http://www.ibasketball.nl 32 32 Robinson doest in Soest http://www.ibasketball.nl/robinson-doest-in-soest/ http://www.ibasketball.nl/robinson-doest-in-soest/#respond Sun, 07 Feb 2016 22:24:12 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=70292 Van je teammaats moet je het hebben … meestal, tenminste. Soms even wat minder. Daar kan Terence Robinson van Red Stars uit Soest over meepraten. En de cameraman van RTV Utrecht inmiddels ook!

Op deze exclusieve beelden van iBasketball ziet u welk ‘eerbetoon’ Terence Robinson ten deel viel. De Superbowlfinale komende nacht zal een dergelijke douche nog eens dunnetjes overdoen, zo wil de traditie.

]]>
http://www.ibasketball.nl/robinson-doest-in-soest/feed/ 0
iBasketball interviews in Soest http://www.ibasketball.nl/ibasketball-interviews-in-soest/ http://www.ibasketball.nl/ibasketball-interviews-in-soest/#respond Sun, 07 Feb 2016 21:54:59 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=70287 Vanmiddag was iBasketball te gast bij het 50-jarige Red Stars in Soest. Dankzij de prima samenwerking met Martin Hoekstra van de DBL, maakten we opnames van de interviews met coach Axel Gouw & sterspeler Terence Robinson van Red Stars.

Bezoek de DBL-website om onze beelden te zien.

]]>
http://www.ibasketball.nl/ibasketball-interviews-in-soest/feed/ 0
Tips voor Talenten: 1 – de vrije worp http://www.ibasketball.nl/tips-voor-talenten-1-de-vrije-worp/ http://www.ibasketball.nl/tips-voor-talenten-1-de-vrije-worp/#respond Sun, 07 Feb 2016 21:09:50 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=70281 Met het Oog op de Toekomst!

Lessen voor onze Getalenteerde Jeugdspelers (1):

‘Het Belang van de Vrije Worp’

Een van de Amerikaanse NCAA (Assistent) Coaches waar ik een hele goede relatie mee heb is Gary Close.

Vroeger Stanford, en Iowa university (waarmee hij de NCAA Final Four Mens Basketball haalde als Assistent van de Legendarische Dr. Tom Davis) en nu al heel lang assistant, c.q. Shooting Specialist/Guru Coach, bij Wisconsin, tot voor kort dus assistant van de al even Legedarische Coach Bo Ryan, vorig jaar Finalist tegen Duke aan het slot van March Madness. Eerlijk gezegd snap ik niet dat deze man niet al heel lang Head Coach is bij een hele goede Universiteit – want ik zou er heel wat geld op zetten dat hij bij de juiste school ook heel succesvol zou zijn…

Waarom deze inleiding? Omdat Gary Close dus geldt als een echte Jump Schot Specialist als Coach – er zijn dan ook vele, vele vroegere of huidige NBA-sterren die (pas) echt hebben leren schieten onder leiding van Close. Zomaar twee namen: BJ Armstrong – de fluweelzacht schietende Guard van de Chicago Bulls in hun eerste Glorietijd – en Frank ‘the Tank’ Kaminski – die vorig jaar gloreerde als een All Round Big Man met een Super Driepunter als extra wapen. Gary Close was is ook de producer van vele instructional Tapes/DVD’s coor coaches en/of spelers, waaronder vele die gaan over ‘Hoe een goede Schutter te worden?’

Dan nu naar de moraal van dit verhaal. Iedereen met een beetje verstand van Basketball zal onderschrijven dat het raak schieten van Vrije Worpen/Free Throws een belangrijke ‘Skill’ is. Iedere speler die ‘Aan de Lijn kan komen’ – dus in staat is om Persoonlijke Fouten te trekken bij zijn Verdedigers – is al waardevol voor een team (en coach), maar dat geldt natuurlijk des te meer als die Vrije Worpen dan ook tegen een hoog percentage benut kunnen worden.

Een belangrijke Les dus voor iedere Jonge Speler met Talent!

Een ‘Skill’ bovendien, die tot in aanzienlijke mate – zelf – Trainbaar is. Aanzienlijke mate, omdat de ‘Hack a Shaq Tactiek’ natuurlijk nooit zou zijn ontstaan – en tegenwoordig in veelvoud zou worden hergebruikt op bijvoorbeeld DeAndre Jordan, Andre Iguodala (e.v.a.) als het ‘Trainbare’ aspect ervan voor iedereen zou opgaan; ik zou graag een percentage krijgen van het geld dat alleen al aan het trachten Shaquille O’Neal deze kunst bij te brengen is uitgegeven..!

In ieder geval is het wel veilig te stellen dat voor de meeste – getalenteerde – spelers wel op gaat dat het schieten van Free Throws wel tot in aanzienlijke mate te trainen is, dat dat bovendien individueel – dus door de speler zelf, zonder (veel) begeleiding van coaches – kan gebeuren; het is voor de meeste spelers gewoon een kwestie van er arbeid in stoppen, eindeloos vrije worpen schieten, jezelf disciplineren/checken, net zolang tot je het kunstje beheerst, en dat dan vervolgens bijhouden.

Dan worden het weliswaar geen ‘Gratis Punten’, maar wel de eerste punten die je de meeste wedstrijden alvast in potlood kan noteren…

‘Ambitieuze, Jeugdige en Getalenteerde Spelers’ weten dus wat hen te doen staat: vraag advies aan je Coach, leg een schriftje – of je telefoon – klaar, ga aan het werk, en noteer je inspanningen en resultaten! En dan – die kans is tenminste heel groot – ben je duizenden, tienduizenden of nog meer verder, ‘een Speler’ waar tegen het niet loont om fouten tegen te maken, en kan je een zeker aantal punten per wedstrijd incalculeren voor de meeste wedstrijden…

Nog even terug naar Wisconsin; dit team raakte gedurende zomer van 2015 een flink aantal ‘Sterren en Vaste Waarden’ kwijt – waaronder Frank Kaminski en Sam Dekker (ook al een hele goede Schutter!), en misschien nog enkele anderen – aan de NBA, en vervolgens na een periode van ‘Gaat’ie wel of gaat’ie niet?’ uiteindelijk pas al tijdens het Reguliere Seizoen 2015-2016 ook Coach Bo Ryan; er moesten dus veel nieuwe/onervaren spelers worden ingepast, en men moest wennen aan een nieuwe Headcoach. Dat kostte het team een behoorlijk aantal winstpartijen. Maar de laatste weken gaat het beter en beter. Waarom? Onder andere door het feilloos schieten van Free Throws…de Lezer snapt natuurlijk wel welke Coach daarachter zit!?!

Dat leert dit bericht van Sports Illustrated’s FANSITE.

AART DEKKER

]]>
http://www.ibasketball.nl/tips-voor-talenten-1-de-vrije-worp/feed/ 0
Binnenland kan Play-Offs bijna vergeten http://www.ibasketball.nl/binnenland-kan-play-offs-bijna-vergeten/ http://www.ibasketball.nl/binnenland-kan-play-offs-bijna-vergeten/#respond Sun, 07 Feb 2016 11:20:39 +0000 http://ibasketball.nl/?p=70271 Binnenland lijkt afgehaakt te zijn voor de play-offs. In een directe confrontatie met Lekdetec werd Binnenland flink de oren gewassen. Na 40 minuten stond het er echt op het scorebord: 42-79.

En dan mag de thuisploeg nog een beetje van geluk spreken, want na de derde periode was het 28-60 en vond Lekdetec het wel genoeg. Het gas ging eraf en de wedstrijd werd uitgespeeld.

Karin Kuijt was niet te stoppen. Wellicht was ze getergd door niet selectie voor Oranje, maar Kuijt was de onbetwiste leidster op het veld en scoorde wanneer ze wilde.

Den Helder kon de koppositie niet definitief overnemen van Lions. Den Helder kreeg thuis de deksel op de neus van Grasshoppers. De meiden uit Katwijk waren verdedigend niet af te stoppen en wonnen terecht met 79-90.

 

Stand Eredivisie:

1 Dozy BV Den Helder DS 1 26 16 250
2 Loon Lions 26 16 124
3 Solar systemen-Grasshoppers DS 1 22 15 223
4 Lekdetec.nl 20 17 131
5 Binnenland DS 1 14 16 23
6 CTO Amsterdam Vrouwenbasketball 2 16 -367
7 Amazone 2 16 -384

Uitslagen VBL:

za 06-02 Binnenland DS 1 42 – 79 Lekdetec.nl
za 06-02 Dozy BV Den Helder DS 1 79 – 90 Solar systemen-Grasshoppers DS 1
wo 03-02 Solar systemen-Grasshoppers DS 1 69 – 63 Lekdetec.nl Scouting
wo 03-02 Loon Lions Scouting 74 – 47 CTO Amsterdam Vrouwenbasketball
di 02-02 Dozy BV Den Helder DS 1 82 – 44 Amazone

 

]]>
http://www.ibasketball.nl/binnenland-kan-play-offs-bijna-vergeten/feed/ 0
Apollo haakt aan in strijd Play-Offs http://www.ibasketball.nl/apollo-haakt-aan-in-strijd-play-offs/ http://www.ibasketball.nl/apollo-haakt-aan-in-strijd-play-offs/#respond Sun, 07 Feb 2016 11:11:37 +0000 http://ibasketball.nl/?p=70269 Het was echt do or die voor de ploeg uit de Hoofdstad. En het werd aanhaken. In een sterke wedstrijd won BC Apollo met 83-70 van Rotterdam Basketball.

Dat betekend dat er drie ploegen in winstpercentage gelijk staan. Aris heeft 2 punten meer op de ranglijst, maar een wedstrijd meer gespeeld. Rotterdam en Apollo staat op 10 punten.

De wedstrijd kende twee gezichten en zaterdag kreeg Rotterdam een koekje van eigen deeg. In de eerste ontmoeting stond de ploeg namelijk dubbele cijfers achter en won het alsnog. Apollo deed zaterdag hetzelfde. Via een 0-10 werd het 11-20 na de eerste periode. De voorsprong stond bij rust ook 28-34.

De tweede helft hadden de Amsterdammers onder aanvoering van Max van Schaik (26 punten en 12 rebounds)  sterk terug. Bij 50-50 was het voor de laatste keer gelijk en daarna was het over en sluiten voor de Rotterdammers. Bij 83-70 gingen de ploegen naar de kleedkamers.

Donar:

De topper was dit weekend natuurlijk in Groningen. Donar won na een fantastisch laatste kwart met 83-82 van de koploper. Het betekende de derde nederlaag voor Zwolle dit seizoen.

Voor Groningen was het een mirakel dat er alsnog gewonnen werd. Bij 61-76 leek het over en sluiten, maar de ploeg van Braal begint een machine te worden. Onder aanvoering van Dourisseau en Jeter kwam de ploeg terug en pakte het alsnog de zege. Bij Zwolle was het oud Donar speler Voorn, die lekker op schot was. Vijf driepunters vlogen door het netje, maar het was net niet genoeg.

Bijna gooide de thuisploeg de overwinning nog weg door vier gemiste vrije worpen. Bekkering en Dourisseau konden de wedstrijd niet op slot doen. Een sterke verdediging van Donar en Cunningham zorgde ervoor dat Zwolle niet meer kon scoren. 83-82.

Leuk voor de competitie, want Donar staat slechts twee verliespunten achter op ZZ Leiden.

 

]]>
http://www.ibasketball.nl/apollo-haakt-aan-in-strijd-play-offs/feed/ 0
Lisanne de Jonge (20) had geen idee dat ze zwanger was http://www.ibasketball.nl/lisanne-de-jonge-20-had-geen-idee-dat-ze-zwanger-was/ http://www.ibasketball.nl/lisanne-de-jonge-20-had-geen-idee-dat-ze-zwanger-was/#respond Sat, 06 Feb 2016 16:25:59 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=69897 https://vrouw.nl/verhalen_achter_het_nieuws/29309/lisanne_de_jonge_20_had_geen_idee_dat_ze_zwanger_was

Met dank aan Grasshopperscoach Robin van de Bilt die het artikel las toen hij zat te wachten bij de kapper

Lisanne de Jonge (20) had geen idee dat ze zwanger was

Een week geleden beviel de Nijmeegse Lisanne de Jonge van haar zoontje Bram. Totaal onverwachts, want de 20-jarige basketbalster had geen idee dat ze in verwachting was. “Ik was compleet in shock.”

Bron op Facebook

]]>
http://www.ibasketball.nl/lisanne-de-jonge-20-had-geen-idee-dat-ze-zwanger-was/feed/ 0
Vintage Kobe again… http://www.ibasketball.nl/vintage-kobe-again/ http://www.ibasketball.nl/vintage-kobe-again/#respond Fri, 05 Feb 2016 21:49:52 +0000 http://ibasketball.nl/?p=69657 Kobe Bryant is aan zijn laatste wedstrijden bezig in de NBA, maar als je hem zo ziet spelen dan is het toch een genot om te zien.

]]>
http://www.ibasketball.nl/vintage-kobe-again/feed/ 0
Strijd voor de play-offs http://www.ibasketball.nl/strijd-voor-de-play-offs/ http://www.ibasketball.nl/strijd-voor-de-play-offs/#respond Fri, 05 Feb 2016 21:43:41 +0000 http://ibasketball.nl/?p=69655 Dit weekend staan er slechts twee wedstrijden op het programma, maar het zijn twee toppers. Koploper Zwolle gaat voor de overwinning op Donar en waarschijnlijk de definitieve plaatsing in de halve finale.

In de andere wedstrijd gaat het om de strijd om het laatste ticket voor de play-offs. Rotterdam gaat op bezoek bij Amsterdam. Een dag later staat de kraker tussen de voetbalgrootheden ook op het programma overigens.

Donar is thuis over het algemeen sterk. Van de 7 thuiswedstrijden werden er 5 winnend afgesloten, maar een nederlaag kwam tegen Landstede (66-75). Ook de tweede wedstrijd werd door Zwolle gewonnen (82-77) en daardoor is de stand 2-0 voor Zwolle.

Toch is het Donar niet meer te vergelijken met de ploeg voor de kerstbreak. Het terughalen van Lance Jeter doet wonderen voor de trotse ploeg uit het Noorden. Een overwinning voor de thuisploeg lijkt in het verschiet te liggen. Interessante vraag is wel hoe Yannick Franke gaat spelen, Sinds de break is het grootste talent van de Nederlandse velden op de bank terecht gekomen.

Bij een overwinning van Zwolle is de eerste of tweede plaats bijna zeker, maar zover is het nog niet.

In Amsterdam staat er meer op het spel nog. Het is een must-win wedstrijd voor Apollo, want de ploeg staat op twee punten achterstand. De eerste ontmoeting werden de punten ‘gestolen’ door Rotterdam (68-70). De ploeg stond ruim achter en won uiteindelijk nipt. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door Rotterdam, zodat de verhoudingen 2-0 zijn. Bij een derde winst, staat de ploeg op 4 punten voorsprong, maar ook is het onderlinge resultaat voor de Rotterdammers.

De vraag in de Apollohal is dus ook: Wie wil naar de play-offs?

]]>
http://www.ibasketball.nl/strijd-voor-de-play-offs/feed/ 0
Shaqtin A Fool http://www.ibasketball.nl/shaqtin-a-fool/ http://www.ibasketball.nl/shaqtin-a-fool/#respond Fri, 05 Feb 2016 21:40:40 +0000 http://ibasketball.nl/?p=69653 Deze week weer vijf mooie momenten van Shaquille O’Neal uit de NBA. De vraag is wie gaat er winnen, maar de scheidsrechter niet in ieder geval. Hij wordt gewoon streng verdedigd….

Oordeel zelf!

 

]]>
http://www.ibasketball.nl/shaqtin-a-fool/feed/ 0
Onstuitbare Curry wervelt ook tegen de Wizards http://www.ibasketball.nl/onstuitbare-curry-wervelt-ook-tegen-de-wizards-2/ http://www.ibasketball.nl/onstuitbare-curry-wervelt-ook-tegen-de-wizards-2/#respond Fri, 05 Feb 2016 14:52:14 +0000 http://www.ibasketball.nl/?guid=f9ee9c039a5432085be77d499e5b8f75 ... Lees het volledige bericht ...

]]>
http://www.ibasketball.nl/onstuitbare-curry-wervelt-ook-tegen-de-wizards-2/feed/ 0