#1 Basketball Platform van Nederland http://www.ibasketball.nl Sun, 29 May 2016 18:26:41 +0000 nl hourly 1 http://www.ibasketball.nl/wp-content/uploads/2015/11/favicon.png #1 Basketball Platform van Nederland http://www.ibasketball.nl 32 32 Wrap Up Eredivisie en wat gaat er komen? http://www.ibasketball.nl/wrap-up-eredivisie-en-wat-gaat-er-komen/ http://www.ibasketball.nl/wrap-up-eredivisie-en-wat-gaat-er-komen/#respond Sun, 29 May 2016 18:26:41 +0000 http://ibasketball.nl/?p=74833 Het seizoen is ten einde en Donar is terecht kampioen geworden. Surprise van het jaar werd natuurlijk BC Apollo en teleurstellingen waren er ook voldoende. In Leiden werd het contract van Casteels niet verlengd en ook Sam Jones mocht vertrekken in Den Bosch. Wat gaat er nu gebeuren?

De meest prangende vragen zijn natuurlijk de coach vraagstukken, maar ook zeker of er volgend seizoen nog acht clubs in de competitie zitten?

Weert lijkt komend seizoen gewoon door te gaan, terwijl elk seizoen natuurlijk de vraag rijst of er voldoende budget is. Die vraag stellen geeft al direct aan dat het geen vetpot gaat worden in Weert, dus een coach zal moeten roeien met de weinige riemen die er zijn. Van Kempen en Ormskerk zijn er in ieder geval niet meer bij, dus dat is al een flinke slok op een borrel.

Ook in Leeuwarden klonk de noodklok aan het einde van vorig seizoen. Een aantal jaar geleden stond de trotse Friese club al eens in de finale, maar het is elk jaar moeilijk om een goed budget samen te stellen. Ook komend seizoen zal dit dus niet anders zijn. Zonder Michael Schuurs, want de club en Schuurs zijn uit elkaar.

En dan ZZ Leiden. De club en de fans waren zeer teleurgesteld in het behaalde resultaat en dat resulteerde in het ontslag van Casteels. Wat gaat er nu gebeuren in Leiden. Het basketball was absoluut aantrekkelijker om te zien, dan in de jaren daarvoor, maar minder succesvol. Ook de doorstroming van de jeugd was niet best in Leiden. Een opdracht dus voor de volgende coach.

Er zijn natuurlijk direct sollicitatiebrieven binnengekomen in Leiden, maar de kunst is het om niet te snel naar een coach te grijpen in Leiden. De achterban is zoals altijd onrustig en wil snel namen horen. De club doet er goed aan een juiste keuze te maken. De namen die in Leiden circuleren zijn: Richard den Os, Hakim Salem, Sam Jones en Ferry Steenmetz. Alle vier de coaches zijn gewend om met jeugd te werken, maar welke coach past bij het kritische publiek?

Ook in Den Bosch is er een nieuwe coach nodig. Toon van Helfteren is daar de meest gehoorde naam. De bondscoach solliciteerde openlijk naar een job in het reguliere seizoen en Van Helfteren en Den Bosch is een goed huwelijk gebleken in het verleden. De Bondscoach werd ook gehoord in het rijtje bij Leiden, maar dat is een no-go van bestuur en businessclub. De coach heeft zich nimmer laten zien in Leiden gedurende de competitie dus een herstel lijkt niet aan de orde. In Den Bosch past ook Salem en Steenmetz. Beide hardwerkende coaches, die in de Amsterdamse succesvolle school de opleiding hebben genoten.

Kortom het gaat een mooie zomer worden…. Met wellicht nog een nieuw team in de eredivisie erbij, maar dat is nog hard werken voor de FEB.

 

]]>
http://www.ibasketball.nl/wrap-up-eredivisie-en-wat-gaat-er-komen/feed/ 0
Erik Braal bij Noord Sport http://www.ibasketball.nl/erik-braal-bij-noord-sport/ http://www.ibasketball.nl/erik-braal-bij-noord-sport/#respond Sun, 29 May 2016 17:50:13 +0000 http://ibasketball.nl/?p=74821 De coach van de landskampioen Donar Erik Braal is te gast bij de collega’s van RTV Noord en Noord Sport. Met Braal wordt teruggekeken naar het afgelopen seizoen en de behaalde landstitel. Braal was duidelijk over de verwachtingen van het Groningse publiek en de media.

Klik hier voor het interview

]]>
http://www.ibasketball.nl/erik-braal-bij-noord-sport/feed/ 0
Warriors wint ook game 6 tegen Thunder http://www.ibasketball.nl/warriors-wint-ook-game-6-tegen-thunder/ http://www.ibasketball.nl/warriors-wint-ook-game-6-tegen-thunder/#respond Sun, 29 May 2016 17:40:08 +0000 http://ibasketball.nl/?p=74807 De Golden State Warriors hebben een zevende en beslissende wedstrijd afgedwongen. Tegen de Oklahoma Thunder liep de ploeg van Steve Kerr de hele wedstrijd achter de feiten aan, om vervolgens in de laatste minuten toe te slaan. 101-108.

De stand in de serie is 3-3 en maandag is de beslissende wedstrijd in Oakland. De finalist uit het Oosten is al bekend. Cleveland Cavaliers won met 4-2 van de Raptors. Het betekent voor Lebron James zijn zesde finale op rij.

De vraag is natuurlijk wie de finale uit het Westen gaat halen. De Warriors stonden met 3-1 met de rug tegen de muur, maar door een fantastische vierde periode van de Splash Brothers werd de wedstrijd alsnog gevonden. Curry stak na een fantastische score zeven vingers in de lucht. Aanduidend dat er een zevende beslissende wedstrijd gaat komen.

Thompson scoorde 41 punten voor de Warriors. Durant was topscorer van de Thunder met 29 punten, maar speelde een slechte wedstrijd en gooide in de slotfase de overwinning weg voor de thuisploeg.

]]>
http://www.ibasketball.nl/warriors-wint-ook-game-6-tegen-thunder/feed/ 0
Ewoud Kloos vertrekt bij Landstede Basketball http://www.ibasketball.nl/ewoud-kloos-vertrekt-bij-landstede-basketball/ http://www.ibasketball.nl/ewoud-kloos-vertrekt-bij-landstede-basketball/#respond Sun, 29 May 2016 11:55:00 +0000 http://ibasketball.nl/?p=74805 Ewoud Kloos heeft besloten zijn professionele basketbalcarrière te beëindigen. De 27-jarige guard van Landstede Basketbal gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière.

De clubleiding van de Zwolse eredivisionist betreurt zijn besluit, maar respecteert deze uiteraard wel. Naast Kloos vertrekt ook Torben Tönjann bij Landstede Basketbal. De 22-jarige forward uit de eigen jeugdopleiding wil zijn basketbalgeluk in een nieuwe omgeving gaan beproeven.

Door het besluit van Ewoud verliest Landstede Basketbal één van de bouwstenen van het succes van de afgelopen jaren”, stelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen, die Kloos in de zomer van 2013 van Den Helder Kings naar Zwolle haalde. “Hij is allrounder en een echte teamspeler die hard werken tot kunst heeft verheven.” Ewoud Kloos speelde zijn eerste professionele basketbaljaren in Spanje bij Gran Canaria en La Palma. Zijn periode als speler van Landstede Basketbal combineerde hij met een studie natuur- en sterrenkunde aan de universiteit in Utrecht. Momenteel volgt hij de masteropleiding.

Het universum en het sterrenstelsel houdt Kloos al lange tijd in de greep. “Ik heb op het VWO een keer een profielwerkstuk over sterrenvlekken gemaakt en sindsdien ben ik er steeds meer over gaan lezen.” De sympathieke Kloos betitelt zijn jaren in Zwolle als de mooiste van zijn profcarrière.

Bron: Landstede Basketball
]]>
http://www.ibasketball.nl/ewoud-kloos-vertrekt-bij-landstede-basketball/feed/ 0
Essenstam naar Binnenland, Zappeij naar Dozy http://www.ibasketball.nl/essenstam-naar-binnenland-zappeij-naar-dozy/ http://www.ibasketball.nl/essenstam-naar-binnenland-zappeij-naar-dozy/#respond Sun, 29 May 2016 11:52:10 +0000 http://ibasketball.nl/?p=74802 Britt Zappeij is de eerste aanwinst voor Dozy Den Helder. De power forward speelde de afgelopen twee seizoenen bij Fordham University in Amerika. Zappeij was daarvoor een van de steunpilaren van het CTO programma van Remy de Wit.

Coach Anna Vicenzetto: ,,Na het vertrek van Janis Boonstra waren we op zoek naar een vervangster voor haar, want die positie is in ons spel van groot belang. Britt stond bovenaan ons lijstje, vandaar dat we heel blij met haar beslissing zijn.’’

Vooral voor de Helderse Janiek van Veen is de in Tiel geboren speelster geen onbekende. De laatste zes zomers speelden zij samen in de nationale jeugdselecties.

Naast de komst van Zappeij, staat het vertrek van Maxime Essenstam en Janis Boonstra. Essenstam blijft in Nederland spelen en gaat richting Barendrecht naar Binnenland. Of ook Gabrielle van den Bosch naar Binnenland vertrekt is nog niet bekend, maar de kans lijkt aannemelijk.

]]>
http://www.ibasketball.nl/essenstam-naar-binnenland-zappeij-naar-dozy/feed/ 0
Amazone niet in Eredivisie? http://www.ibasketball.nl/amazone-niet-in-eredivisie/ http://www.ibasketball.nl/amazone-niet-in-eredivisie/#respond Sun, 29 May 2016 11:40:52 +0000 http://ibasketball.nl/?p=74800 Amazone Utrecht is vooralsnog niet toegelaten tot de dames eredivisie. De ploeg uit Utrecht kan niet aan de financiële voorwaarden voldoen van de NBB.

De afgelopen twee seizoenen speelde Amazone in de kelder van de eredivisie, maar eindigde afgelopen seizoen op een zesde plaats (voor CTO).

De vraag is of de licentie alsnog afgegeven gaat worden of dat de ploeg terug moet naar de regio.

Rotterdam Basketball is daarentegen toegelaten tot de eredivisie, dus er zijn vooralsnog gewoon zeven ploegen.

De indeling Dames eredivisie:

  1. Loon Lions
  2. Solar Grasshoppers
  3. Lekdetec
  4. Dozy Den Helder
  5. Binnenland
  6. Rotterdam Basketball
  7. CTO Amsterdam

Reserve: FSG/Royal Eagles

 

]]>
http://www.ibasketball.nl/amazone-niet-in-eredivisie/feed/ 0
Donar wint de DBL, maar wie wint de Bracketology? http://www.ibasketball.nl/donar-wint-de-dbl-maar-wie-wint-de-bracketology/ http://www.ibasketball.nl/donar-wint-de-dbl-maar-wie-wint-de-bracketology/#respond Thu, 26 May 2016 21:20:14 +0000 http://www.ibasketball.nl/?p=74672 Screen Shot 2016-05-26 at 22.06.59

De DBL-kampioen 2016 is bekend !
iBasketball feliciteert Donar Groningen.
Nu het seizoen de climax heeft beleefd, kunnen we ook de balans opmaken van de DBL play-offs Bracketology.

Dit keer waren er maar liefst 115 deelnemers! Van hen zijn er 36 (31%) die alle 5 de series goed voorspelden. Telkens kozen zij de juiste winnaar uit, tot en met de finale. Zelfs uw eigen iBasketballredactie bleef foutloos.

Van harte feliciteren wij de winnaars, zowel de mannen van Donar, als de toppers in onze Bracketology. Ook bedanken wij de website van de DBL, die aandacht besteedde aan deze actie.

Iedereen van harte bedankt voor het meespelen !

Screen Shot 2016-05-26 at 22.07.55

Ook de stemmers op de iBasketball-poll hadden een goed functionerende kristallen bol;

Screen Shot 2016-05-26 at 23.16.47

]]>
http://www.ibasketball.nl/donar-wint-de-dbl-maar-wie-wint-de-bracketology/feed/ 0
DONAR LANDSKAMPIOEN http://www.ibasketball.nl/donar-landskampioen/ http://www.ibasketball.nl/donar-landskampioen/#respond Thu, 26 May 2016 20:20:15 +0000 http://ibasketball.nl/?p=74670 De basketballers uit Groningen zijn LANDSKAMPIOEN geworden in de vijfde wedstrijd tegen Landstede Zwolle. De ploeg uit Groningen was wederom veels te sterk met 69-84.

iBasketball feliciteert Donar met de behaalde landstitel en de beker komt de ploeg meer dan toe! Lance Jeter werd gekozen tot MVP in de finales.

De eerste helft kon Landstede aardig meespelen en bleef het goed in het spoor van Donar. Een ontketende Cunningham (10 punten 2e periode) zorgde dat de kleine achterstand werd omgezet in een voorsprong bij rust 39-43.

Een spannende tweede helft zou moeten volgen, maar dat kwam totaal niet tot uitting. Een 8-23 run in de derde periode zorgde voor het verlossende gat. Lance Jeter schoot ook met scherp van achter de driepuntslijn en het verzet was gebroken. Alle spelers van Donar deelden mee in de scores en Landstede liet het verschil hoog oplopen richting 25 punten.

Een afstraffing bleef de ploeg van Herman vd Belt gelukkig bespaard, maar het was duidelijk dat de titel meegaat naar Groningen. De eerste titel voor Eric Braal, die bij kerst nog werd weggeschreven door de Groningse pers. Braal zal een lange neus trekken naar sommige journalisten.

De vreugde was groot bij de fans van Donar, die wederom in grote getale waren meegekomen. Het komt de fans meer dan toe!

Eindstand Donar – Landstede 4-1

]]>
http://www.ibasketball.nl/donar-landskampioen/feed/ 0
Lees terug: Donar – Landstede Basketbal (74-50) http://www.ibasketball.nl/lees-terug-donar-landstede-basketbal-74-50/ http://www.ibasketball.nl/lees-terug-donar-landstede-basketbal-74-50/#respond Wed, 25 May 2016 14:56:15 +0000 http://ibasketball.nl/?guid=20509079d8942af2c3686a4204e9e0a8 basketballers van Donar spelen dinsdag in MartiniPlaza de vierde finalewedstrijd tegen Landstede Basketbal uit Zwolle. Een best-of-seven-serie ...

... Lees het volledige bericht ...

]]>
http://www.ibasketball.nl/lees-terug-donar-landstede-basketbal-74-50/feed/ 0
Landstede Basketbal geeft niet thuis http://www.ibasketball.nl/landstede-basketbal-geeft-niet-thuis/ http://www.ibasketball.nl/landstede-basketbal-geeft-niet-thuis/#respond Wed, 25 May 2016 12:13:24 +0000 http://ibasketball.nl/?guid=9e52991393808ff629af2d3841e2df2a Basketbal heeft dinsdagavond de stand in de finale-serie om de landstitel niet gelijk kunnen trekken. Donar komt in eigen huis gemakkelijk ...

... Lees het volledige bericht ...

]]>
http://www.ibasketball.nl/landstede-basketbal-geeft-niet-thuis/feed/ 0